Приче у фокусу

По први пут бх вино се може дегустирати у познатом ресторану у центру Токија

18.7.2024

Захваљујући напорима представника Агенције за унапређење страних инвестиција Босне и Херцеговине (ФИПА) у Јапану Схигехико Нисхихама, по први пут бх вино се може дегустирати у познатом ресторану „Мароко“ који се налази у центру Токија, област ОТЕ-МАЦХИ.

Изабрана су вина Вранац из Вино Манастир Тврдош (Требиње) и Жилавка Квалитет из Винограда Нуић (Љубушки).

Господин Нисхихама је промовисао бх вина познатим ресторанима у Токију и преговарао око њихове продаје дуго времена, да би  коначно 12. јула 2024. године, обавијештен да је познати ресторан одлучио изабрати двије врсте бх вина како би их послуживао својим гостима.

Треба напоменути да се бх вина извозе у Јапан од јануара 2014. године. То је велико постигнуће с обзиром на велику конкуренцију на јапанском тржишту.

Господин Нисхихама има добре односе са власницима винаријама у Босни и Херцеговини више од 20 година. Посјетио их је у више наврата како би могао кренути са њиховом промоцијом на тржишту Јапана.

Коначно, 2014. године, јапанска компанија за увоз M&P Corporation (Токио) одлучио се за увоз бх вина из 2 винарије Вино Манастир Тврдош (Требиње) и Виногради Нуић (Љубушки).

Од јула 2024. године, M&P Corporation увози укупно 8 врста бх вина, 3 врсте из Вино Манастир Тврдош, Вранац, “Blatina Barrique“, “Hum Cabernet Sauvignon“, и 5 врста из Винограда Нуиц, Жилавка Квалитета, Блатина Квалитета, Посип, Мерлот, “Syrah Premium“.

Ова босанско-херцеговачка вина се продају на Web-site shopping mall-a“ у Јапану; http://item.rakuten.co.jp/chichukai/c/0000000358/

Потрошачи јапанског тржишта задовољни су квалитетом бх вина и уживају у дегустацији, посебно Жилавке и Блатине.

 

Пратите нас
Инвестициони пројекти