Građevinarstvo

Građevinarstvo

Bosna i Hercegovina je uvijek bila glavni pokretač radova kada je u pitanju građevinski sektor.

BiH poduzeća su izgradila zavidan ugled u svim aspektima građevinskih projekata, počevši od dizajna, graditeljstva, građevinarstva, pa do proizvodnje visoko kvalitetnih građevinskih materijala.

Zemlja obiluje prirodnim resursima kao što su drvo, kamen, šljunak, pijesak, glina i metalne rude. Potencijal za razvitak građevinarstva u zemlji uistinu je golem, s prioritetom na obnovi i rekonstrukciji postojeće imovine i infrastrukture.

Značajne mogućnosti razvitka bh. građevinske industrije počivaju na građevinarstvu gdje postoji veliki broj projekata. Osim Koridora Vc,urađeni su planovi za izgradnju brzih cesta, željeznica i povećanja proizvodnje električne energije. Ovo su veliki građevinski projekti koji zahtijevaju osnivanje konzorcija s mogućnošću izvođenja širokog raspona radova i koji bi bio konkurentan na međunarodnim natječajima.

BH građevinske tvrtke izvode radove na ključnim tržištima Bliskog Istoka, Sjeverne Afrike, Rusije i Azije.

Kvalificirana radna snaga u velikoj se mjeri preporučuje inozemnim građevinskim tržištima (tijekom 2009/2010 građevinski radovi bh. tvrtki u inozemstvu su porasli za 131%), zbog raspoloživih kapaciteta u domaćem građevinarstvu koji su visoko cijenjeni i prepoznati širom svijeta.

Zahtjevi i mogućnosti građevinske industrije postoje i biti će prioritet u nadolazećem razdoblju. Izgradnja autocesta i željeznica predstavlja šansu za poduzeća i građevinski sektor u cjelini.

Za više kliknite ovdje

Pratite nas
Investicioni projekti